
Zoals ik in mijn vorige recept al zei heb niet zo veel met zoete cocktails dus ook aan deze komt geen suiker te pas. Één ding wat ik op vakantie in Spanje eigenlijk altijd in mijn koelkast heb staan (naast de nodige Estrellas) is Gazpacho (koude soep op basis van verse komkommer en tomaat) en toevallig gaat dat heel goed samen met Vodka.
Vodpacho
Ingrediënten:
voor 4 glazen
1/2 kg Rijpe tomaten
1/2 Komkommer
1/2 Groene paprika
1 teen Knoflook
5 el Witte wijnazijn
100 ml Olijfolie
1/2 tl Zeezout
1/2 tl Selderiezout
1/4 tl Gemalen peper
140 ml Vodka
Bereiding:
Schil de komkommer en pel de knoflook, Snij deze en de tomaat en paprika engzins fijn.
Stop dit samen met alle andere ingrediënte in een blender en draai tot je een glad mengsel hebt.
Verdeel over 4 glazen en klaar.
Zelf zet ik de cocktail het liefst even in de koelkast maar je kunt het natuurlijk ook met ijsblokjes of op kamertemperatuur drinken.