
Van jongs af aan eten wij deze salade al. Met het grote gezin waar mijn moeder vaak voor moest koken was dit ideaal voor in de zomer. Zo hadden kwam het regelmatig voor dat wij allemaal een vriendje of vriendinnetje mee hadden genomen en dat mijn moeder dus voor maar liefst 10 hongerige buikjes moest koken. Dan stonden er 2 grote schalen op tafel die binnen no time weer leeg waren. En nog steeds zijn wij er allemaal dol op.
Aardappelsalade
Ingrediënten:
1 kilo vast kokende aardappelen
1 potje augurken
2 blikjes tonijn
1 grote / 2 kleine zoete appels
1 a 2 rode of roze uien (afhankelijk van de grote)
3 flinke scheppen mayonaise
Bereiding:
1. Schil en kook de aardappelen en laat ze daarna afkoelen (dit kan je ook goed de dag van te voren al doen).
2. Snij de augurk in plakjes of blokjes.
3. Laat ondertussen de tonijn in een zeef uitlekken van het vocht.
4. Snipper de ui.
5. Wanneer de aardappels zijn afgekoeld, snij je deze ook in blokjes.
6. Was of schil de appel, snij vervolgens in blokjes.
7. Doe alles in een grote schaal en schep de mayonaise erbij (je kunt eventueel een beetje van het vocht van de augurk erbij doen om het iets meer een zuurtje te geven en de mayonaise iets vloeibaarder te maken).
8. Roer alles goed door elkaar.
Opscheppen maar!