
Koken is erg zen maar ik vind het zo nu en dan ook wel heel fijn om snel klaar te zijn, daarom heb ik voor het volgende gekozen: bulghur salade met Rib eye.
Men neme een glas wijn en goed humeur.
Bulghur salade met Rib eye
Ingrediënten:
2 rib eye van 400 gram
klontje boter of olijf olie
zout en peper
200 gram bulghur grof
400 ml water
olijf olie
zout en peper
3 tomaten
1 komkommer
2 bosui
150 gram droge zwarte olijven
125 feta
2 eetlepels gehakte peterselie
olijf olie , je favoriete.
citroen
zout en peper
Lekker brood bijv van Matthijs Boon.
Bereiding:
Doe een klein beetje olijf olie in een pan het liefst met schuine kant, zodat je makkelijk kunt roeren.
Breng water aan de kook.
Doe de Bulghur in de pan breng deze met wat zout en peper op smaak. Roer voortdurend de bulghur mag niet kleuren. Giet het kokende water er voorzichtig over heen en laat dan zeer zachtjes 10 min koken. Dan even een paar korrels proeven om te kijken of ze gaar zijn anders nog iets langer koken. Deksel op de pan en 20 minuten laten rusten.
Ondertussen olijven ontpitten , de andere ingrediënten naar eigen inzicht snijden ( de een houd van grof de ander fijn ) en in een ruime kom doen. Vervolgens bulghur los roeren en laten afkoelen als de bulghur bijna koud is mengen met de gesneden ingrediënten en opsmaak maken met de olijf olie,citroensap , zout en peper. En koel wegzetten.
Rib eye met zout en peper opsmaak brengen en kort bakken in hete boter of olie.
Ik eet dit vlees het liefste medium rare ( kern temperatuur 52 a 53 graden ).
(Snijd het vlees tegen de draad) snij het brood in plakken en doe alles op een bord, Eetse!
Niet zo'n fan van een van de ingrediënten van de bulghur salade? Het is ook erg lekker met bijvoorbeeld walnoten en rozijnen of granaatappel!