
Het is "oktober soepmaand" en deze keer is het een soep die je ook eenvoudig in een vegetarische variant kunt maken. Laat dan de pancetta weg en gebruik groentebouillon.
Doperwten munt soep met Pancetta
Ingrediënten
1 kilo doperwten
2 uien
3 kleine knoflook teentjes
250 ml slagroom
3 mooie takjes munt
Scheut olijfolie
1 liter kippenbouillon
Peper en zout naar smaak
Plakjes Pancetta (+/- 2 p.p.)
Bereidingswijze
1. Maak de knoflook en ui schoon en snij in grove stukken. Doe dit met een goede scheut olijfolie in een soeppan. Laat dit op medium vuur staan tot je uien glazig zijn.
2. Voeg nu de doperwten toe (houd eventueel en handje achter als je als garnering nog wat hele doperwten in je soep wilt).
3. Giet de bouillon en room over de erwten en laat dit ongeveer 15 minuutjes koken.
4. Doe ondertussen de pancetta in een koekenpan en bak de plakjes zachtjes tot ze krokant zijn.
5. Snij de munt in klein, doe 2/3 in de pan.
6. Pureer de soep met een staafmixer.
7. Proef de soep en voeg zout, peper en eventueel extra munt toe naar smaak.
8. Voeg de laatste doperwten toe aan de soep, schep het in kommen of borden. Breek de pancetta in stukjes en verdeel in de soep en eventueel nog wat fijngesneden munt.
Smakelijk eten!