
Het derde recept in de week van Wim is niet echt een cocktail, maar wel een feestelijke afsluiter van de avond!
Irish Coffee
Voor 2 personen
Ongeveer 250 ml dubbele espresso / sterke koffie
70 ml Whiskey
125 ml slagroom
2 theelepels bruine basterdsuiker
1. Klop de slagroom lobbig (dik vloeibaar, niet stijf)
2. Schenk 2 keer 35 ml Whiskey in twee glazen naar keuze (pas op, sommige glazen zijn niet hitte bestendig en kunnen springen).
3. Zet de sterke koffie, ongeveer 250 ml voor 2 glazen.
4. Roer door de koffie de 2 theelepels bruine basterdsuiker tot de suiker is opgelost, verdeel dan de koffie over de 2 glazen.
5. Giet nu de lobbige slagroom langzaam via een lepel (bolle kant boven) in de koffie, hierdoor komt de room mooi boven op de koffie te liggen en mengt het niet direct.
6. Direct serveren en genieten!