
Mijn eerste Pina colada dronk ik in Australië, Samen met mijn Oom en Tante. Al dansend op Rupert Holmes – Escape, sinds dien ben ik verkocht. Ik maak hem het liefst van verse ananas, maar je zou het natuurlijk ook met een pak kunnen doen.
Pina colada
Ingrediënten:
Voor 4 glazen:
300 ml ananas sap
125ml witte rum
200 ml kokosmelk
2 lepel gecondenseerde melk
Bereiding:
- Maak de ananas schoon, vergeet de ‘pitten’ en de kern niet te verwijderen. snij de ananas in stukken en doe het in een maatbeker zo dat je het met de staafmixer kan pureren, dit kan natuurlijk ook gewoon in een blender.
- Na het pureren goed zeven, in ananas zitten namelijk stugge vezels en dat is niet lekker drinken. Na het zeven houd je van een forse ananas gemiddeld 900ml tot 1 liter sap over, is dit te veel voor je cocktail? Ook heerlijk om gewoon puur te drinken of niet te pureren en gewoon op te eten.
- Mix het ananas sap, de witte rum, kokosmelk en 2 lepels gecondenseerde melk goed door elkaar, en schenken maar.