Een heerlijke herfstige soep die erg gemakkelijk te maken is als je curry basis in huis hebt. Curry basis kun je kopen in potjes bij de supermarkt of straks bij Bazs Fine Food & Wines. Je kunt de curry basis ook zelf maken dit kost meer tijd, maar is erg lekker en je kunt het voor meerdere gerechten gebruiken.
Het recept voor de curry basis vindt je onder dit recept.
Pittige pompoensoep
1 fles pompoen
2 witte uien
1 zoete aardappel
550 gr curry basis
2 liter water
Peper en zout naar smaak
1. Maak de uien schoon, en snij ze in grove blokken. Zweet de uien in een laagje olijfolie aan tot ze glazig zijn.
2. Schil de zoete aardappel en pompoen (verwijder de pitten) en snij deze in blokjes. Doe ze bij de ui in de pan en giet het water erbij.
3. Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken, tot de zoete aardappel en pompoen zacht zijn.
4. Pureer het tot een gladde soep, voeg de curry basis toe en breng de soep op smaak met peper en zout (wees niet zuinig, er zit natuurlijk geen bouillonblokje bij).
Curry Basis
Ingrediënten:
2 Uien
5 tenen Knoflook
10 blaadjes Limeleaf
50 gr verse Laos (galangal)
75 gr verse Gember
2 Chilipepers (of meer als je van pittig houd)
2 stengels Sereh (citroengras)
3 Tomaten
0.5 l Kokosroom (dikke kokosmelk)
2 tl Zout
2.5 tl Suiker
Scheutje zonnebloemolie
Bereiding:
De snijwijze maakt niet uit want de staafmixer gaat er later doorheen.
Uien pellen en snijden, knoflook pellen en pletten en samen op laag vuur opzetten in de zonnebloemolie tot de uien glazig zijn.
Limeleaf erbij in de pan, Laos en gember schillen en snijden en toevoegen.
Chilipepers en sereh snijden en in de pan erbij doen, alles doorroeren tot er veel aroma vrijkomt.
De tomaten snijden en samen met suiker en zout toevoegen.
Op laag vuur laten staan en af en toe doorroeren om aanbranden te voorkomen en te voorkomen dat het aankoekt.
Als de tomaten compleet stuk gekookt zijn de kokosroom toevoegen en verwarmen totdat het net begint te borrelen maar nog niet kookt.
Van het vuur halen en staafmixer erdoor tot je geen grove stukken meer hebt en dan door een zeef drukken met een soeplepel oid.
Posted in Recepten