Recepten
image
Doperwten munt soep met Pancetta
Het is "oktober soepmaand" en deze keer is het een soep die je ook eenvoudig in een vegetarische variant kunt maken. Laat dan de pancetta weg en gebruik groentebouillon. Natuurlijk is deze lekkere soep ook verkrijgbaar als soep van de week in ons restaurant!
image
Pittige pompoensoep
Een heerlijke soep die gemakkelijk te maken is als je curry basis hebt. Curry basis kun je kopen bij de supermarkt of straks bij Bazs Fine Food & Wines.
image
Salade gegrilde paprika en ansjovis
Dit recept is snel, gemakkelijk en gezond! De salade gegrilde paprika en ansjovis smaakt heerlijk met een glas droge sherry, Manzanilla of Fino.
image
Venkelsalade
Sommige recepten ontstaan zonder voorbedachte rade, maar puur omdat je een aantal ingrediënten in huis hebt en roeit met de riemen die je hebt. Zo ook deze salade die tegenwoordig tot één van m’n favorieten behoort.
image
Komkommersalade
Het derde recept in de "September salade maand" is van Boris, een frisse komkommersalade! Deze salade vind ik zelf gewoon erg lekker, snel en makkelijk.
image
Watermeloen salade
Wat mijn cocktail al deed vermoeden, ik ben gek op watermeloen! Of het nou puur is, als sapje (met wat sterke drank er door heen) of als salade. Zodra er zomers weer lekkere meloenen zijn is dit iets wat wij regelmatig maken. Heerlijk voor bijvoorbeeld bij het barbecueën.
image
Aardappelsalade
Van jongs af aan eten wij deze salade al. Met het grote gezin waar mijn moeder vaak voor moest koken was dit ideaal voor in de zomer. Zo hadden kwam het regelmatig voor dat wij allemaal een vriendje of vriendinnetje mee hadden genomen en dat mijn moeder dus voor maar liefst 10 hongerige buikjes moest koken. Dan stonden er 2 grote schalen op tafel die binnen no time weer leeg waren. En nog steeds zijn wij er allemaal dol op.
image
Brama
Aangezien mijn hele tuin momenteel vol hangt met bramen leek het me wel een idee om die te verwerken in een cocktail. Omdat het geen bestaande cocktail is en het verzinnen van een naam één groot drama was heb ik de cocktail de naam Brama gegeven.
image
Ipaccino
Toen we laatst met z’n allen gezellig aan het eten en drinken waren kwamen we op het idee om te experimenteren met het maken van cocktails. Alles wat we in huis hadden hebben we op tafel gezet en we zijn rare combinaties gaan maken. Bij sommige combinaties was het duidelijk waarom dit nooit gedaan werd en andere waren verrassend lekker waaronder deze!
image
Negroni
Het eerste cocktailrecept uit de week van Lotte, Negroni! Net als Boris vind ik cocktails vaak erg zoet maar door kleine aanpassingen kun je bestaande cocktails natuurlijk ook minder zoet maken.
image
Irish coffee
Het derde recept in de week van Wim is niet echt een cocktail, maar wel een feestelijke afsluiter van de avond.
image
Limoncello gin tonic
Redelijk recent pas gin tonic leren waarderen, vond het vroeger vreselijk. Toen wist ik nog niet dat er zo veel in te beleven was. Mijn zomerse favoriet is deze variant met Limoncello.
image
Strawberry/cherry spritz
Als het zomerfruit op zijn top is, rijden wij regelmatig naar de Betuwe. Daar halen we onder andere Hollandse aardbeien en kersen. Een deel daarvan zetten we weg in een pot met Vodka.
image
Whiskey Sour
Als echt whiskey liefhebber vind ik het vaak zonde om dit te mixen, voornamelijk omdat ik het liefst bijzonder uitgesproken turfgerookte whiskey drink.Maar zo nu en dan heb ik zin in wat anders en dan kom ik toch al snel uit op mijn volgende en tevens laatste cocktail recept namelijk de: Whiskey Sour!
image
Vodpacho
Zoals ik in mijn vorige recept al zei heb niet zo veel met zoete cocktails dus ook aan deze komt geen suiker te pas. Één ding wat ik op vakantie in Spanje eigenlijk altijd in mn koelkast heb staan (naast de nodige Estrellas) is Gazpacho(koude soep op basis van verse komkommer en tomaat) en toevallig gaat dat heel goed samen met Vodka.
image
LaLa cocktail
Deze cocktail heb ik ontdekt tijdens mijn reis naar Bali en is sindsdien is het één van mijn favorieten. Ik vind cocktails vaak erg zoet en deze is dat juist helemaal niet. Een verstandige keuze dus als je op het aantal calorieën let, maar vooral is deze cocktail erg lekker! 
image
Scropino
De eerste keer dat ik dit heb gemaakt, was voor een zwangere vriendin die bij mij kwam eten. Toen heb ik dit gemaakt als dessert. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk als aperitief of gewoon op een mooie zomerse dag.
image
Pina colada
Mijn eerste Pina colada dronk ik in Australië, Samen met mijn Oom en Tante. Al dansend op Rupert Holmes – Escape, sinds dien ben ik verkocht. Ik maak hem het liefst van verse ananas, maar je zou het natuurlijk ook met een pak kunnen doen.
image
Watermeloen cocktail
In Thailand staat op elke hoek van de straat een kraampje waar ze verse fruit ‘Shakes’ maken. Bijvoorbeeld een shake met watermeloen, ook met een goede scheut Vodka is dit een heerlijke dorstlesser!
image
Bulghur salade met Rib Eye
Koken is erg zen maar ik vind het zo nu en dan ook wel heel fijn om snel klaar te zijn, daarom heb ik voor het volgende gekozen: Bulghur salade met Rib eye.
image
Walnoot karamel taart
Stiekem wilde ik ook een pruimen taart maken maar toen ik hoorde dat Boris dat al zou doen heb ik een andere taart gekozen. Een iet wat heftige maar erg lekkere taart! 
image
Fresh spring roll
Met deze eenvoudig te bereiden snack of voorafje kun je alle kanten op! Het is snel, makkelijk, gezond en ontzettend lekker!
image
Recepten uit de week van ..... Lotte
Koken en bakken vind ik heel leuk! Ik denk dat je vooral plezier moet hebben in het geen je doet, dan maak en creëer je namelijk elke keer weer gevarieerde en lekkere maaltijden! Ik heb helaas niet altijd even veel tijd om te koken. Daarom deel ik 2 gerechten met jullie die ik heel lekker vind, maar vooral ook erg snel te bereiden zijn. Met beide gerechten kun je alle kanten op zodat het precies naar jouw wensen te maken is.
image
Ovenschotel met spekjes, ui, prei en gedroogde tomaat
Het laatste recept is een makkelijke en complete maaltijd. Met deze eenvoudige en snelle ovenschotel zet je altijd wat smakelijks op tafel.
image
Spicy gefrituurde courgette met pompoenpit olie en px azijn
Deze snack is makkelijk te maken en erg lekker bij de borrel! De combinatie van pompoenpitolie met px azijn, een azijn op basis van een zoete sherry, maakt dit gerecht helemaal af!
image
Makkelijke plaat pie
Deze snack is eenvoudig voor te bereiden en zowel koud als warm lekker. En het is een gerecht waarbij je je kan laten leiden door de ingrediënten die je in huis hebt.
image
Recepten uit De Week van ….. Wim
Net als Anne en Boris geniet ook ik van het bereiden van de lekkerste gerechten. Deze week zal ik snack gerechten met jullie delen die je in veel verschillende varianten kunt maken afhankelijk van de ingrediënten die je in huis hebt. Gebruik je fantasie en geniet! De gerechten die ik met jullie deel zijn eenvoudig voor te bereiden en ook de volgende dag nog te eten zodat als je visite hebt je niet lang in de keuken hoeft te staan.
image
Beer can chicken Canarische stijl
Een wijs man zei me ooit: een dag zonder kip is een week niet geleefd. Als laatste recept in "De week van.... Boris" wil ik graag een recept met jullie delen waarvoor ik inspiratie op heb gedaan tijdens een van mijn reizen naar de Canarische eilanden.
image
Oostenrijkse pruimentaart
Gezien mijn zware melkallergie is het voor mij altijd erg lastig geweest om lekker gebak te vinden. Op een dag was ik dat helemaal zat en ben ik gaan experimenteren met zuivelvrij gebak. Ondertussen heb ik een flink aantal recepten ontwikkeld die aan mijn kritische smaak voldoen. Deze pruimentaart is daar een goed voorbeeld van.
image
Spaghetti met mesheften
Ondanks dat ik het heerlijk vind om uren in de keuken door te brengen zijn er natuurlijk ook regelmatig dagen dat daar geen tijd voor is. Op dit soort dagen is het wel fijn om alsnog een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten in minder dan een half uur. Dit recept is daar een goed voorbeeld van.
image
Recepten uit De Week van ..... Boris
Koken is mijn grootste en langst lopende passie, lust en liefde. Mensen die mij kennen weten dat ik van nature een vrij onrustig persoon ben die niet in de wieg gelegd is om stil te zitten. Maar ondanks dat ik voor veel zaken weinig geduld kan opbrengen geeft koken mij rust en kan ik op mijn vrije dagen makkelijk 8 uur onafgebroken in de keuken staan en genieten. Alleen eten doe ik gemiddeld 1 keer per week omdat er bijna elke dag wel onverwachts iemand langs komt die bij de vraag of ze een hapje mee eten zelden weigeren en precies dan ben ik helemaal in mijn element. Want lekker eten smaakt vele malen beter als je het kan delen met je dierbaren en vandaar dat ik deze week 3 recepten met jullie wil delen!
image
Lamsschouder met aardappelen en groenten
Met dit gerecht maak ik vaak indruk, terwijl het erg makkelijk is! De bereidingstijd is kort, alleen het wachten is lang. Maar dit is zo ontzettend lekker dat ik er elke keer weer punten mee scoor!
image
Chardonnay gelei met rood fruit
Wijn gelei kan je in heel veel variaties maken, elke wijn is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Ik heb gekozen voor een Chardonnay blend met Catarratto en omdat de zomer is begonnen gebruik ik zomers rood fruit.
image
Gnocchi met groenten en crème fraiche
Goede gnocchi is één van de dingen waar je mij wakker voor kan maken. Alleen al simpel met roomboter en salie loop het water me al in mijn mond. Ik ben gek op de Italiaans georiënteerde keuken en zie dit als een soort Comfort Food!
image
Recepten uit de Week van ..... Anne
Misschien ben ik een beetje gek, maar na een lange en vermoeiende dag werken vind ik het vaak heerlijk om lekker de keuken in te duiken. Ik kan soms zelfs geïrriteerd worden als mijn vriend als verrassing heeft gekookt. Ik kom tot rust met een lekker glas wijn en verzinnen wat voor heerlijks er deze keer weer uit mijn kastjes en koelkast getoverd kan worden. Soms sta ik uren in de keuken met het bakken van taarten, uitgebreide diners of het voorbereiden voor wanneer ik minder tijd heb. Maar dit alles hoeft niet altijd uren te duren! Graag deel ik met jullie deze week drie van mijn favorieten recepten!

Nieuwsbrief

Restaurant

Havenstraat 13
1211 KG Hilversum
Telefoon : 035-6313003
E-mail : info@bazs.nl

Openingstijden keuken vanaf 1 december 2018:
Dinsdag t/m zaterdag:
17.00 tot 21.30 uur

Winkel

Havenstraat 15
1211 KG Hilversum
Telefoon : 035-7737961
E-mail : info@bazs.nl

Openingstijden vanaf 1 december 2018
Dinsdag t/m vrijdag:
10:00 tot 19:00 uur
Zaterdag:
10:00 tot 17:00 uur

Bar

Havenstraat 15A
1211 KG Hilversum
Telefoon : 035-6313003
E-mail : bar@bazs.nl

Openingstijden vanaf 1 december 2018
Dinsdag t/m donderdag: vanaf 17.00 uur
Vrijdag t/m zondag: vanaf 16.00 uur