
De eerste keer dat ik dit heb gemaakt, was voor een zwangere vriendin die bij mij kwam eten. Toen heb ik dit gemaakt als dessert. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk als aperitief of gewoon op een mooie zomerse dag.
(Alcoholvrije) Scropino
Ingrediënten:
Voor 4 glazen
Alcohol vrij:
250 ml Citroen ijs
25 ml Vlierbes limonade (je kan ook kiezen voor citroen of een ander smaakje)
50 ml Water
250 ml alcoholvrije bubbels
Bereiding:
1. Doe het ijs in een beslagkom, en klop het een beetje los met een garde.
2. Voeg de limonade en het water toe, en klop het tot een gladde massa (geen klontje meer). Doe dit wel snel, zodat het ijs niet kan smelten.
3. Voeg nu de bubbels toe. En roer het zachtjes door elkaar, zodat zo min mogelijk bubbels verloren gaan.
4. Glazen vullen en drinken maar! Wel gelijk serveren.
Scropino
Herhaal de bovenstaande stappen, alleen met onderstaande ingrediënten. De limonade en water word dan vervangen door de vodka.
Ingrdiënten:
Voor 4 glazen
Met alcohol:
250 Citroen ijs
75 ml Vodka
250 ml bubbel wijn