
Ondanks dat ik het heerlijk vind om uren in de keuken door te brengen zijn er natuurlijk ook regelmatig dagen dat daar geen tijd voor is. Op dit soort dagen is het wel fijn om alsnog een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten in minder dan een half uur. Dit recept is daar een goed voorbeeld van.
Spaghetti met mesheften (scheermesjes)
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram spaghetti
800 gram mesheften (vongole, kokkels en andere schaaldieren zijn ook erg geschikt als je daar makkelijker aan kunt komen)
200 milliliter witte wijn
Bosje peterselie
3 tenen knoflook
1 chilipeper (optioneel)
Olijfolie
Peper
Zeezout
Benodigdheden:
Grote pan voor de spaghetti
Grote hapjespan (diepe koekenpan) met deksel
Grote kom
Koksmes
Houten lepel
Groententang
Vergiet
1. Vul de pan met ruim water, voeg wat zout toe en breng deze aan de kook.
2. Spoel de mesheften schoon in de kom onder een lopende koude kraan.
3. Pel de knoflook en hak deze fijn, snij de chilipeper in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
4. Zodra het water kookt voeg je de spaghetti toe (zorg ervoor dat je zeker in het begin goed roert) en kook ze (afhankelijk van de dikte) in 9 tot 11 minuten gaar.
5. Zet de hapjespan op een laag vuurtje en doe er een flinke scheut olijfolie in, voeg hier de knoflook en de chilipeper aan toe en laat het zachtjes warm worden tot je het goed begint te ruiken maar het niet kleurt.
6. Laat de mesheften uitlekken, voeg ze toe aan de hapjespan en zet het vuur hoog.
7. Roer regelmatig door de pan en blus zodra de mesheften open gaan staan het geheel af met de witte wijn, doe zodra de wijn kookt het deksel op de pan en draai het vuur laag.
8. Giet de spaghetti af in het vergiet en doe hier wat olijfolie doorheen, dit voorkomt dat de spaghetti aan elkaar gaat plakken.
9. Doe de spaghetti erbij in de hapjespan en meng het goed door elkaar.
10. Voeg peterselie, peper en zout toe en laat het geheel nog een minuutje op het vuur staan.
11. Verdeel het over 4 borden en garneer met peterselie.
Eet smakelijk!