
Deze snack is makkelijk te maken en erg lekker bij de borrel! De combinatie van pompoenpitolie met px azijn, een azijn op basis van een zoete sherry, maakt dit gerecht helemaal af!
Spicy gefrituurde courgette met pompoenpit olie en px azijn
Ingrediënten
2 Courgettes
2 Eieren
Bloem
Broodkruim
Togarashi peper
Zout
Zonnebloem olie
Dressing
2 eetlepel pompoenpit olie
1 eetlepel px azijn
Zout en peper naar smaak
1 Snijd een courgette in plakken van 1,5 cm
2. De plakken bestrooien met zout en togarashi peper
3. Haal de plakken eerst door de bloem, dan door de los geklopte eieren en vervolgens paneren met het broodkruim.
4. Snij de andere courgette in zeer dunne lengte plakken en leg deze plakken dakpansgewijs op een bord. Snijd het vervolgens strak bij en haal de randjes weg.
5. Bak de gepaneerde courgette in een laagje olie goudbruin en gaar.
6. Pompoenpit olie, px azijn, peper en zout mengen en een beetje over de dun gesneden courgette gieten.
7. Leg de gebakken courgette op de dun gesneden courgette en genieten maar!