
Als het zomerfruit op zijn top is, rijden wij regelmatig naar de Betuwe. Daar halen we onder andere Hollandse aardbeien en kersen. Een deel daarvan zetten we weg in een pot met Vodka. Vervolgens laat ik dit minimaal 10 dagen rijpen. Natuurlijk proef ik elke dag of het goed gaat. Daarom neem ik altijd een grote pot, veel fruit en veel Vodka, anders blijft er na 10 dagen niks meer over.
Strawberry/cherry spritz
Voorbereiding:
1. Was het fruit voorzichtig en dep het droog.
2. Ontpit de kersen of haal het kroontje van de aardbei.
3. Doe het fruit in een zeer schone pot en giet daar ruim Vodka op.
Een verassende zomerde cocktail:
1. Giet een laagje Aardbeien/Kersen Vodka in een glas
2. Schenk dit bij met mousserende wijn (ik drink de cocktail het liefst met cava omdat die een iets forsere bubbel heeft)
3. Schep een paar aardbeien/kersen uit de pot in je glas. Doe dit wel met bijvoorbeeld een schone lepel, niet met je vingers, het geheel bederft dan namelijk sneller.
Genieten maar!