
Sommige recepten ontstaan zonder voorbedachte rade, maar puur omdat je een aantal ingrediënten in huis hebt en roeit met de riemen die je hebt. Zo ook deze salade die tegenwoordig tot één van m’n favorieten behoort.
Venkelsalade
Ingrediënten:
1 grote Venkel knol
2 el Olijfolie
1 ½ tl Zeezout
1 tl Karwijzaad
5 slagen Peper
1 Citroen
6 blaadjes verse Munt
¼ Granaatappel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Was het eventuele zand van de venkel en snij deze fijn (zorg hierbij vooral dat je de draad die van boven naar beneden loopt in zo fijn mogelijke stukjes snijd om taaiheid te voorkomen).
Pers de citroen uit en roer dit alvast goed door de venkel om verkleuring te voorkomen.
Rooster de karwijzaad in 10 minuten in de oven op 160 graden en laat ze afkoelen voordat je ze toevoegt.
Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg ¾ hiervan toe aan de venkel de overige ¼ gebruik je aan het einde als garnering.
Hak de blaadjes munt fijn en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel 15 minuten rusten om alle smaak goed op te nemen.
Doe de salade in een schaal of op je borden en garneer met de overgebleven granaatappelpitjes.
Eet smakelijk!