
Boris kwam na zijn bezoek aan Thailand zo enthousiast terug, dat afgelopen maart mijn vriend en ik daar ook op vakantie zijn geweest. Dit was de perfecte plek voor mijn grote liefde voor watermeloen. Op elk hoekje van elke straat staat wel een kraampje waar ze geweldige verse fruit ‘Shakes’ maken. Van mango, drakenfruit, passievrucht tot watermeloen. HEERLIJK! Maar ook met een goede scheut Vodka is dit een heerlijke dorstlesser, en lekker om te serveren als je zomers met vrienden hebt afgesproken.
Watermeloen cocktail
Ingrediënten:
1 liter Watermeloen (een middelmaat meloen is gemiddeld 2 liter, zie foto)
300 ml Vodka
Het Sap en de zest van 1 limoen
3 volle takken munt
Optie: 50g suiker (voor wanneer de watermeloen niet zoet genoeg is.
Eventueel ijsklontjes om te serveren
Bereiding:
- Begin met de watermeloen, snij deze door midden en snij een stukje af. Proef of de watermeloen lekker zoet is. Af en toe zitten er watermeloenen tussen die helaas niet heel veel smaak hebben, terwijl andere weer geweldig en zoet zijn.
- Heb je toevallig een minder zoete meloen te pakken. Zet een klein pannetje met 50ml water en 50g suiker op het vuur, laat dit koken tot de suiker is opgelost. Laat daarna het suikerwater afkoelen.
- Snij de watermeloen (of lepel hem uit, wat jij makkelijker vind) en doe dit allemaal in een grote schaal (zodat je zo dadelijk met een staafmixer aan de slag kan) of in een blender waar minstens 1,5 liter in past.
- Rasp de zest van de limoen af, en pers deze daarna uit. Dit mag allemaal bij de watermeloen.
- Haal de blaadjes van de takjes munt af, en doe deze ook bij de meloen.
- Mix nu de meloen, munt, limoen zest en sap met de staafmixer op blender tot een vloeibare massa.
- Giet alles door een zeef, hierdoor blijven alle pitjes, blaadjes en alles achter in de zeef. (je kan er ook voor kiezen om wanneer je een “pitloze meloen hebt” dit over te slaan maar persoonlijk ben ik geen fan van allemaal stukjes blaadjes in mijn drinken. Het gaat een stuk sneller wanneer je met een soeplepel de massa door de zeef heen drukt, hierdoor heb je ook minder restafval.
- Proef nu met een lepel hoe de meloen smaakt, heeft hij het suikerwater nodig, zo ja, begin eerst met een beetje, roer en proef. Tot hij nou jou mening goed op smaak is.
- Voeg de Vodka toe. Roer nog eens. En giet de inhoud in een (of 2) grote flessen of in een glazen kan) en zet alles in de koelkast, of wanneer je hem sneller/kouder wilt hebben in de vriezer.
- Schudden/roeren voor uitschenken. Serveer in een glas naar keuze, eventueel met ijsklontjes. Dit drinkt heerlijk door, dus pas op dat je niet achteruit begint te lopen!
p.s. De watermeloen die je over houd kan je natuurlijk gewoon opeten, of het bovenstaande recept herhalen zonder de Vodka, op deze manier kunnen de mensen die geen alcohol drinken gezellig mee proosten!