
Als echt whiskey liefhebber vind ik het vaak zonde om dit te mixen, voornamelijk omdat ik het liefst bijzonder uitgesproken turfgerookte whiskey drink. Maar zo nu en dan heb ik zin in wat anders en dan kom ik toch al snel uit op mijn volgende en tevens laatste cocktail recept namelijk de: Whiskey Sour!
Whiskey Sour
Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
180 ml Whiskey
100 ml Limoncello (dit vervangt de traditionele 8 tl suikersiroop)
Sap van 2 citroenen
Eiwit van 4 eieren
+-20 IJsklontjes
Bereiding:
Pers de citroenen en crush de ijsblokjes (ik doe dit vaak door ze in een schone theedoek te leggen, deze dicht te vouwen en ze plat te slaan met een deegroller oid). Stop alle ingrediƫnten in een cocktailshaker (heb je deze niet werkt een glazen fles of pot ideaal als vervanger) en heel goed en hard schudden totdat de eiwitten flink zijn gaan schuimen.
Verdelen over 4 glazen en het feest kan beginnen.